top of page




​Qui és L'Obredor d' Azoque?
L'Obrador del Azoque forma part de l'Associació de productores agroecològiques i artesanes La Dula Serrana i del Sistema Participatiu de Garantia agroecològica Ecollaures. Merche i Paco porten més de 10 anys recuperant bancals d'horta, fruiteres i oliveres, rescatant sabers i varietats tradicionals, practicant l'agroecologia i transformant aliments de temporada de manera tradicional i custodiant els sabers del territori.
​
Qui és La Ferme de Serapio?
Bea viu en una xicoteta granja a Caudiel, terra de regadiu de cirerers, oliveres i fruiteres, al costat de la seua parella, Floc, que és pastor. En la Ferme de Serapio, com es diu el projecte, crien animals, produïxen oli i cultiven fruiters que ella transforma en melmelades i altres productes com a salses de pesto amb sàlvia o zukki amb agredolça de carabasseta des de fa més de 15 anys.
Descripció de la formació
En aquesta edició l'itinerari de transformació d'aliments té com a temàtica central la conservació dels aliments i el rebost, com a elements imprescindibles per a la supervivència i benestar familiar; les economies de subsistència, l’aprofitament i gestió dels excedents, o vincle entre els aliments, el territori i l’estacionalitat.
Es treballarà des de l'inici del procés; l'hort de temporada, fins al rebost posant en pràctica diferents mètodes de conservació. Paco i Merche, de L'Obrador d'Azoque (Xelva) ens acompanyaran a l'inici per a experienciar la temporalitat a l'hort, collir i realitzar les conserves més típiques de l'estiu barrejant tècnica i pràctica. Després comptarem amb Beatrice Gourdin, de La Ferme de Serapio (Caudiel), per a treballar amb les fruites de temporada i trencar mà amb les melmelades i altres experiments que seran benvinguts.
​¿Quién es El Obredor de Azoque?
El Obrador del Azoque Forma parte de la Asociación de productoras agroecológicas y artesanas La Dula Serrana y del Sistema Participativo de Garantía agroecológica Ecollaures. Merche y Paco llevan más de 10 años recuperando bancales de huerta, frutales y olivos, rescatando saberes y variedades tradicionales, practicando la agroecología y transformando alimentos de temporada de forma tradicional y custodiando los saberes del territorio.
​
¿Quién es La Ferme de Serapio?
Bea vive en una pequeña granja en Caudiel, tierra de regadío de cerezos, olivos y frutales, junto a su pareja, Copo, que es pastor. En la Ferme de Serapio, como se llama el proyecto, crían animales, producen aceite y cultivan frutales que ella transforma en mermeladas y otros productos como salsas de pesto con salvia o zukki con agridulce de calabacín desde hace más de 15 años.
​
Descripción de la formación
En esta edición el itinerario de transformación de alimentos tiene como temática central la conservación de los alimentos y la despensa, como elementos imprescindibles para la supervivencia y bienestar familiar; las economías de subsistencia, el aprovechamiento y gestión de los excedentes, o vínculo entre los alimentos, el territorio y la estacionalidad.
Se trabajará desde el inicio del proceso; el huerto de temporada hasta la despensa, poniendo en práctica diferentes métodos de conservación. Paco y Merche, de El Obrador de Azoque (Chelva) nos acompañarán al inicio para experienciar la temporalidad del huerto, cosechando y realizando las conservas más típicas del verano, mezclando técnica y práctica. Después contaremos con Beatrice Gourdin, de La Ferme de Serapio (Caudiel), para trabajar con las frutas de temporada y romper mano con las mermeladas y otros experimentos que serán bienvenidos.
​
​
bottom of page